Mangel på hurtigt internet forhindrer telemedicin i Nordjylland

Det er dårligt nyt for de nordjyske patienter, at der ikke er nogen virksomheder, der vil påtage sig opgaven at om at rulle hurtige internetforbindelser ud i regionen. Ifølge Danmarks Radio er de dårlige internetforbindelser i det nordjyske til hinder for brugen af telemedicin, der ellers er oplagt i et område, hvor der kan være langt til nærmeste sygehus.

»Der, hvor man kunne have brugt for eksempel et webkamera eller en transmissionsforbindelse til at lave en undersøgelse uden at skulle transportere patienten ind til det nærmeste hospital, det er man jo så afskåret fra, når der mangler båndbredde til det,« siger teleekspert Torben Rune, der mener at man bør overveje, om det offentlige skal tage over, når markedskræfterne ikke vil levere hurtige internetforbindelser.

Frederikshavns socialdemokratiske borgmester, Birgit Hansen, mener at situationen understreger, at markedet alene ikke kan levere tilstrækkelig bredbåndsdækning, og at teleforliget dermed har spillet fallit. Hun bakkes op af Enhedslisten, der vil have staten til at garantere ordentlige internetforbindelser til nordjyderne – og til resten af Danmark i øvrigt.

»Det kan ikke passe, at dele af landet ikke kan få adgang til denne helt nødvendige infrastruktur, uden at kommuner og regioner kan gribe ind. Hurtigt internet er nødvendigt, hvis der skal skabes arbejdspladser og udvikling i landdistrikterne,« siger Per Clausen fra Enhedslisten til Danmarks Radio.

Læs også: Ingen vil levere hurtigt internet i Nordjylland

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>