Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op

ComputerViews: Microsoft har siden efteråret ventet på den endelige overtagelse af Nokias mobilforretning, som fandt sted i sidste uge, hvilket du kan læse mere om her: Nu bliver Nokia til Microsoft.

Med overtagelsen er den sidste centrale brik i det nye Microsoft ved at falde på plads, og selskabet vil nu sætte alle sejl i forsøget på igen at blive verdens vigtigste softwareselskab.

Det var Microsoft i mange år, da verdens it-brug var centreret omkring pc’en, men selskabet missede startskuddet på mobility-bølgen, som Apple skød i gang i 2007 med lanceringen af den første iPhone.

Efter hiv og sving, store investeringer og målrettet udnyttelse af det store, sammenhængende software-økosystem, som selskabet har bygget op, ligger Microsoft i dag på tredjepladsen på det globale marked for styresystemer til smartphones.

Det lyder finere end det er, for Windows Phone har fortsat kun en markedsandel i omegnen af fire procent i et marked, der domineres nærmest totalt af Apple iOS og Googles Android.

Det kan imidlertid meget vel komme til at ændre sig snart.

Microsoft og selskabets nye topchef, Satya Nadella, har nemlig i den seneste tid gradvist løftet sløret for en stor sammenhængende plan, der skal føre Microsoft ind i fremtiden og som ikke som tidligere er centreret omkring Windows, men om cloud og om at nå brugerne, hvor de er.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig – her er den nye fremtid.

Som altid gælder det for virksomheden om at forstå, at kunderne er vigtigere end produkterne, og at virksomheden skal forstå, hvad den skal tjene penge på. Og hvad den ikke kan (eller skal) tjene penge på.

Skal Windows Phone for alvor være med, er der nogle afgørende områder, som Microsoft skal have styr på efter overtagelsen af Nokias mobilforretning.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>