Så faldt 10-øren: Derfor er it-chefen så vigtig for firmaet

Analysefirmaet Gartner har interviewet 410 virksomhedsledere, der blandt andet er blevet spurgt, hvem de mener, der skal lede den digitale innovation og de digitale forandringer i de næste to år?

“CIO’en kommer ud som en klar profil nummer et,” skriver vores kolleger på CIO UK.

Samtidig forklarer Gartner dog, at mange CEO’er ser hele det digitale område som et fælles ansvar.

“Forventningen om, at CIO’en skal være den primære drivkraft for digitalisering er en ret pludselig og stor ændring af forventningerne og vægtningen,” udtaler Gartner-analytiker Mark Raskino til CIO UK.

I Gartners 2012-undersøgelse var CIO’erne langt nede på listen over de ledere, som CEO’erne forventede var innovations-ledere, men digitalisering handler i dag netop om nytænkning i forhold til ikke mindst kunderne, og det kan være forklaringen på de øgede forventninger til CIO’erne.

Har brug for it-chefens viden
Mark Raskino har et bud på, hvorfor forventningerne til CIO’erne vokser ikke mindst i forhold til digital innovation:

“Mange virksomhedsledere halter bagefter i deres forståelse af, hvad digital virksomhed betyder og af de omvætlninger, der venter lige om hjørnet.”

“En af de vigtigste ting, CIO’en kan gøre i de kommende par år, er at lukke det meget store gab i forståelsen ved at arbejde med uddannelse af bestyrelsen, topledelsen og senior og ledelse-lagene.”

“Et årti, hvor man har ment, at it mest var en standard-funktion, der skulle outsources, har efterladt mange virksomhedsledere i en relativ svag position. Deres syn på og viden om de ændringer, teknologier kan skabe, er ikke stærk nok,” udtaler Gartner-analytikeren til CIO UK.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>