Midtjyske sygehuse ramt af nedbrud i journaler og nødsystem

Både det primære system og nødsystemet gik ned, da Region Midtjylland natten til søndag rullede en opdatering ud på regionens elektroniske patientjournalsystem MidtEPJ til den nye version RM14. Det oplyser Region Midtjylland.

Opdateringen var planlagt til at blive lagt ud på det mindst travle tidspunkt for journalsystemet mellem midnat og klokken 4:00 søndag, men kort før klokken fem om morgenen, meldte personalet problemer.

EPJ-systemet kom op at køre igen lidt før klokken 7, men i løbet af formiddagen begyndte systemet at gå ned, og klokken 11:36 var hele systemet nede.

Region Midtjylland har ligesom de øvrige regioner et nødsystem, hvor sundhedspersonalet kan slå journaldata op, men ikke skrive til systemet, mens der udføres service på journalsystemet. Nødsystemet, Opslags-EPJ, fungerede også under det planlagte servicevindue, men kunne ikke startes, da det primære system gik ned.

»Vi ved, at fejlen lå i de nye leverancer til RM14. Vi skal nu have undersøgt, hvorfor vi ikke fangede fejlen i forbindelse med de tests, vi altid gennemfører inden en opdatering,« udtaler it-driftschef Peter Bruun Nielsen fra Region Midtjylland.

Systemerne var oppe igen på normal drift mandag formiddag, og Region Midtjylland kunne mandag konstatere, at de ville have været muligt at starte nødssystemet Opslags-EPJ op søndag eftermiddag, men det ville have været med forældede journaldata.

Nu vil regionen undersøge, om der kan gøres mere for at sikre nødsystemet, hvis der skulle ske fejl i forbindelse med fremtidige opdateringer.

MidtEPJ er leveret af Systematic, som nu arbejder sammen med regionens it-afdeling på at forhindre lignende problemer i fremtiden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>