Sony 74-dobler lagerkapaciteten på magnetbånd

Magnetbånd spiller stadig en betydelig rolle i datacentre, når store datamængder skal arkiveres i længere tid. Nu ser Sony ud til at have givet teknologien yderligere leveår ved potentielt at 74-doble kapaciteten.

Sony har forbedret fremstillingsteknologien til påføringen af de små magnetkrystaller, som informationen på båndet lagres i. Derfor er størrelsen af de enkelte krystaller nu skrumpet til gennemsnitligt 7,7 nanometer.

Fremstillingen af magnetbåndene benytter sig af en teknik kaldet sputter desposition, hvor en magnetisk polymerfilm bliver dækket af de små krystaller. Udfordringen har været at sikre dels, at selve filmen er jævn, og at krystallerne er nogenlunde ensartede i form og størrelse.

Ellers ender man med en film, hvor krystallernes magnetfelter peger i lidt forskellige retninger, fordi krystallerne er skæve eller underlaget ujævnt, og det nedsætter tætheden, hvormed man kan skrive data.

Med Sonys teknologi er det muligt at opnå en tæthed på 148 gigabit pr kvadrattomme. Et bånd til storage har i dag typisk en tæthed på 2,5 gigabit pr. kvadrattomme. Det betyder, at man med Sonys teknologi vil kunne forbedre et båndmedie fra 2,5 terabyte til 185 terabyte.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>