Moe har rådgiverbranchens vildeste vækst

Den første uge i januar tog administrerende direktør Christian Listov-Saabye på tourné til alle afdelingerne i det rådgivende ingeniørfirma Moe. Anledningen var den enorme vækst i 2013, hvor firmaet havde udvidet med 70 stillinger til godt 440 medarbejdere, en stigning på 19 procent.

»Normalt møder jeg kun lederne, når jeg kommer på kontorerne, men på grund af alle de mange nye medarbejdere valgte jeg for første gang at tage rundt for at fortælle om både vores formelle historie og om vores DNA, som handler om, hvordan vi er sammen som mennesker,« siger han.

Opret et cv på Jobfinder – det først skridt mod en ny karriere.

De mange nyoprettede stillinger hos Moe skyldes både vækst i antallet af opgaver og en fusion.

40 af de nytilkomne kommer nemlig fra det rådgivende ingeniørfirma Skude & Jacobsen, som blev en del af Moe i 2012, men først optræder i medarbejderstatistikken fra 2013.

Netop fusionen har været med til at øge antallet af opgaver. Gennem fusionen har Moe fået tilført kompetencer inden for geoteknik, energi og fjernvarme, som de ikke havde tidligere.

1 plus 1 blev 3

De nye kompetencer er den direkte årsag til, at virksomheden fik en stor opgave, som de to parter ikke kunne løfte alene:

»Skude & Jacobsen havde fjernvarmekompetencerne, men kunne ikke sælge dem, fordi de hverken havde tilstrækkelig volumen eller var til stede i Aarhus. Moe manglede de rette kompetencer, men havde den nødvendige størrelse og et kontor i Aarhus. Var vi ikke gået sammen, havde ingen af os fået opgaver. Så en plus en blev til tre,« siger Christian Listov-Saabye.

Til gengæld har det krævet en ekstra indsats at integrere 40 nye medarbejdere fra samme firma, påpeger han:

»Det koster mere ledelsesmæssig attention at ansætte folk i en blok end at skulle ansætte ’medarbejder nummer 455’, fordi det gælder om ikke at tromle hen over dem med en one size fits all-model« siger Christian Listov-Saabye.

På det sociale plan var en af metoderne at lade de ’fusionerede’ medarbejdere stå for den årlige firmaskovtur. Den gik til Geocenter Møn – et projekt, som Skude & Jacobsen har været med i.

»På den måde var det nye medlem af familien vært for kollegerne – og det gav integration« forklarer han.

Læs også: Medarbejdere i balance er sundt for virksomheden

Moe har altid vægtet personalegoder og personalearrangementer højt, fordi det er med til at fastholde medarbejderne, men ifølge Christian Listov-Saabye er det også effektivt, når nye medarbejdere skal integreres.

Det gælder den omtalte firmaskovtur, hvor familien også er med, den årlige skitur, den årlige studietur, samt de mange sportslige og kulturelle aktiviteter, som foregår i firmaregi:

»Der er ikke noget unikt i det, vi gør, men at vi gør så meget, og det betyder, at medarbejderne lærer hinanden at kende på tværs af afdelinger, hvis de f.eks. har kørt mountainbike sammen eller mødtes til andre arrangementer,« siger han.

Hertil kommer, at alle nye medarbejdere får tilknyttet en kollega som mentor i den første tid.

Læs også: Rådgiverne ansætter flere ingeniører – og sparer på sekretærerne

De mange nye folk repræsenterer en bred vifte af fagligheder, samt både erfarne og unge medarbejdere.

Inden for infrastrukturområdet kan det være svært at finde de helt rigtige profiler, men rigtig vanskeligt har det ikke været at få folk. For øjeblikket er der ti ubesatte stillinger, men Christian Listov-Saabye forventer ikke, at der bliver samme høje vækstrate som sidste år:

»Det bliver ikke 19 procent igen, men vi kommer nok i nærheden af eller lige under 10 procent,« forudser han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>