Se og Hør-fotograf advarede forgæves Nets om hemmelig kilde

Se og Hør-skandalen ruller derudaf, og torsdag aften kom det så frem, at en fotograf fra ugebladet i januar 2013 advarede Nets om, at en af deres ansatte ulovligt videregav data.

Nets reagerede dog ikke på tippene.

Det skriver Ritzau, der citerer TV2 Nyhederne.

Fotografen skulle angiveligt have skrevet flere advarende mail til Nets, uden at Nets fandt frem til den såkaldte ‘tys-tys-kilde’. Den 8. marts sidste år fik fotografen svar fra Nets, der oplyste, at man var i færd med at undersøge sagen og ville inddrage politiet, hvis det viste sig at være nødvendigt.

Nets landechef Susanne Brønnum siger, at advarslerne blev taget alvorligt:

»Men vi kunne ikke se de transaktioner, som han havde givet os konkrete eksempler på, i vores systemer. Så vi følte, at det eneste vi på det tidspunkt kunne gøre var at bede personen om at gå til politiet med oplysningerne,« hun til TV2.

»Set i bagklogskabens lys, så kan vi godt fortryde. Men vi undersøgte som sagt de her oplysninger, vi fik sidste år. Der dukkede intet op i vores systemer, så vi havde desværre ikke noget, vi kunne gå videre med,« fortsætter hun.

Ifølge chefen skal ansatte leve op til flere sikkerhedskrav, når de bliver ansat i virksomheden. Blandt andet skal man have en ren straffeattest, ligesom man skal skrive under på, at man ikke videregiver fortrolig information.

Lige lidt har det hjulpet. Landechefen Susanne Brønnum vil endnu ikke tage stilling til, om Nets fremover skal indføre skarpere sikkerhedsprocedurer.

»Vi vil sammen med myndighederne finde ud af, hvad vi gør fremadrettet, og om der er noget mere, vi kan gøre for at øge vores sikkerhed,« siger hun til TV2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>