Mozilla kører videre med reklameplaner i Firefox

Det er nok de færreste, der forbinder open source-organisationen Mozilla med sponserede links, men det kan meget vel være på vej til at ændre sig. Techcrunch fortæller, at Mozilla-chef med ansvaret for Firefox, Jonathan Nightingale, i et blogindlæg forsvarer organisationens planer om at implementere sponsorerede links i Firefox.

Planerne om sponseret indhold blev oprindeligt fremlagt i februar af Mozilla. Og ifølge Nightingale er Mozilla nu ved at eksperimentere med layouts for linksne.

Det er meningen, de skal optræde, når brugeren klikker for at få et nyt faneblade op i browseren. Normalt vil der her være links, der afspejler de hjemmesider, brugeren ofte besøger. Og for nye brugere, er der i sagens ikke meget at kigge på i den forbindelse. Disse tommepladser er det så meningen at fylde med sponseret indhold.

Jonathan Nightingale lover, at tiltaget med sponserede links ikke vil forvandle Firefox til ‘et rod af logoer solgt til højstbydende, uden for brugerens kontrol, og uden at gavne brugeren.’ Typisk vil det sponserede indhold være at se de første 30 dage efter brugeren har installeret Firefox, med mindre sponsor-linksne aktivt bliver slået fra.

Finansieringen af Mozilla og Firefox er i øvrigt i mange år sket med et stort tilskud fra Google, som betaler Mozilla for at bruge Google som standardsøgemaskine. Efter forhandlinger i 2011, der truede med at efterlade Mozilla uden dette tilskud, endte Google med at tredoble støtten og hvert år i perioden 2012-2016 udbetale 300 millioner dollars til Mozilla, altså over 1,5 milliarder kroner om året.

Læs også: Google betaler 1,5 milliarder kroner om året til Firefox

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>