Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb




Siden mandag har over 1.000 færinger oplevet at få spærret deres Visa og Visa/Dankort af kort-leverandøren Nets.

Det sker efter mistanke om et hackerangreb oppe på Færøerne, hvor angriberne muligvis har fået fat i korthavernes informationer.

“Der har været en mistanke om, at en færøsk forretning kan være kompromitteret, og derfor har vi set os nødsaget til at blokere disse kort hurtigt for at forebygge et misbrug,” forklarer Nets’ pressechef Søren Winge til Computerworld.

Han ønsker ikke at sætte navn på forretningen eller udtale sig om, hvorvidt der er tale om en fysisk butik eller net-shop.

“Naturligvis er det en lidt større sag, fordi der er tale om Færøerne, da der ikke er så mange kortholdere deroppe,” siger Søren Winge om den færøske befolkningstal, der ligger på knap 50.000 personer.

Gå i banken og få et nyt kort
Efter spærringen skal kortholderne kontakte deres bank for at få et nyt Dankort eller kreditkort.

“De berørte personer kan godt opleve, at deres kort er blevet spærret, før banken har kontaktet dem,” forklarer Søren Winge.

Den berørte butik skal samtidig undergå en større undersøgelse om, hvorvidt den har levet op til de udstukne sikkerhedskrav.

“Årsagen til kompromitteringen skal undersøges nærmere, sandsynligvis også af de internationale kortselskaber, for at se, om butikken har levet op til krav om eksempelvis kryptering,” fortæller Søren Winge fra Nets.

Sandsynligt misbrug
Nets’ pressechef oplyser, at langt hovedparten af de godt 1.000 spærringer har været af præventiv karakter – altså ren forebyggelse af et eventuelt senere misbrug.

Kortselskabet kan ikke kommentere, om de berørte kort allerede er blevet misbrugt.

“Vi har ikke fået bekræftet, om der har været et misbrug, men det er overvejende sandsynligt,” siger Søren Winge.

Læs også:
Flere danskere fuppet i phishing-bølge – angribere anholdt i Marokko

Advarsel: Afrikanske børne-hackere stirrer stift mod Danmark



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>