Steve Ballmer køber kendt sports-hold for 11 milliarder kroner




11 milliarder kroner.

Så meget lægger Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, på bordet for at overtage det amerikanske basketball-hold Los Angeles Clippers.

Holdet skal tvangssælges, efter den tidligere ejer, Donald Sterling, er blevet smidt ud af den amerikanske basketball-organisation NBA for livstid på grund af racistiske bemærkninger.

Steve Ballmer – der i dag er Microsofts største enkeltaktionær – har længe været på udkig efter et købsemne i den bedste amerikanske basketball-række.

Angiveligt har han også uden held at købe holdet Sacramento Kings med henblik på at flytte hele holdet til Microsofts hjemby, Seattle.

Han har rigeligt råd til investeringen, da hans personlige formue anslås til at være i omegnen af 108 milliarder kroner.

Du kan læse mere om hans formue her: Her er de 30 rigeste it-nørder i verden

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau slog Steve Ballmer med sit tilbud på to milliarder dollar for holdet en række andre interesserede bydere.

De talte blandt andre en gruppe bestående af Oracle-ejer Larry Ellison, talkshow-vært Oprah Winfrey og andre samt forskellige andre investorer.

Det er da også en rekordpris, som han betaler for holdet. De 11 milliarder kroner er nemlig mere end fire gange mere end den hidtil højeste pris, der er blevet betalt for et amerikansk basketball-hold.

Det skete tidligere på måneden, hvor holdet Milwaukee Bucks blev solgt for tre milliarder kroner.

Med købet kommer Steve Ballmer til at konkurrere med Microsoft-medstifter Paul Allen, der i 25 år har ejet holdet Portland Trail Blazers.



Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>