New York by omdanner 10.000 udtjente mønttelefoner til wifi-hotspots

Ligesom i Danmark er brugen af mønttelefoner faldet i USA, i takt med at de fleste har en mobiltelefon ved hånden. Men de nuværende 11.000 mønttelefoner i New Yorks gader skal ikke bare med tiden nedlægges, men i stedet opgraderes og være grundlaget for et nyt wifi-netværk. Det skriver Gizmodo.

Op til 10.000 af telefonerne vil blive skiftet ud til ny hardware, som i en radius på 25 meter kan sørge for trådløst internet, finansieret af reklamer og dermed en mulighed for dem, som ikke har penge til egen netforbindelse. Det hele skal være selvfinansierende, lover bystyret.

Udover at skaffe wifi til internetløse og turister, vil konceptet med at bevare netværket af mønttelefoner også have en anden betydning, nemlig som backup ved store strømafbrydelser. Under orkanen Sandy, der ramte store dele af USA’s østkyst hårdt, fungerede mønttelefonerne også under strømafbrydelserne, fordi de bliver forsynet med elektricitet gennem telekablerne.

Det nye projekt med mønttelefon-wifi vil således både kunne give nød-internet og sikre telefonadgang til 911-opkald, hvis strømmen går i New York, lyder oplægget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>