Ny gratis Windows-version på vej: ‘Windows 8.1 med Bing’

Microsoft har tidligere meldt ud, at det ikke længere skal koste noget at bruge Windows på en telefon eller tablet, så længe skærmstørrelsen ikke overstiger ni tommer.

Læs også: Microsoft lancerer gratis Windows til små skærme

Og nu er Microsoft klar med en variant af Windows 8.1, som hardwareproducenterne kan bruge gratis. Navnet er endt med at blive ‘Windows 8.1 med Bing’.

Tidligere har Microsoft også meldt om en gratis version af Windows Phone, som ville få navnet ‘Windows til Internet of Things’.

I et blogindlæg fortæller Brandon LeBlanc fra Microsoft om Windows-varianten, der som navnet antyder får Microsofts søgemaskine Bing som standard i Internet Explorer. Det er dog muligt at skifte til Google eller andre søgemaskiner.

Forbedringer af Windows 8.1 har også gjort, at kravene til hardware er faldet til én gigabyte RAM og 16 gigabyte lagerplads, og dermed er vejen åbnet for billigere enheder med en fuld version af Windows, lyder vurderingen.

Microsoft har kæmpet hårdt for at få gjort Windows Phone og Windows på tablets gjort mere udbredt, uden det store held. Da Microsoft valgte selv at gå hardware-vejen, med købet af Nokia og de selvudviklede Surface-tablets, gav det oven i købet en ulige konkurrence for andre hardwareproducenter, som ville bruge Windows, da de skulle betale licens for styresystemet. Det har Microsoft altså nu indset var en forhindring for udbredelsen og tager nu konsekvensen med gratis Windows til telefoner og tablets.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>