Nyhedsanalyse: Google-bilen åbner ny front i krigen om vores hardware

Tirsdag præsenterede Googles ene grundlægger, Sergey Brin, på en konference i Californien, at en ægte Google-bil er på vej. Den bliver selvstyrende, selvkørende og i det hele taget så autonom, som det er muligt at gøre en bil. Den har hverken speeder- eller bremsepedal og heller ikke noget rat.

Læs også: Google bliver bilproducent: Her er bilen uden rat, speeder og bremser

Den nyhed følger i strømmen på Googles indtog på hardware-markedet. Først var det telefonerne fra Motorola, som skulle have et Google-mærkat. I dag har Google sin egen linje af smartphones og tablet under Nexus-brandet. Og selv om Nexus-produkterne ikke er de mest indbringende i koncernen, så har de taget andele på et marked, hvor det er liv eller død, hvis man ikke har et produkt, som rammer de teknologi- og designforvænte kunder.

Læs også: Googles nye robothær består af otte firmaer

I januar lagde virksomheden 3,2 mia. dollars for termostatproducenten Nest Labs, og i sidste uge annoncerede Google en softwareplatform, der vil være i stand til at styre nærmest alt teknisk udstyr i dit hjem inklusive varme og lys.

Det stopper dog ikke med forbrugsprodukter. Google vil også ind i selve produktionen og har på kort tid indkøbt otte robotvirksomheder med Boston Dynamics, det er dem med pakæslet BigDog og de futuristiske humanoide gående Atlas-robotter, som det mest markante.

Læs også: Google bliver ny Danfoss-konkurrent

Derfor er tanken om en bil måske ikke så fjern. Google har i årevis eksperimenteret med førerløse biler. Det har dog altid været eksisterende biler – fortrinsvis Toyota Prius – som er blevet ombygget til at være selvkørende.

Skal de eksisterende producenter af biler så være bange? Det er meget muligt, at de ikke behøver at frygte noget lige nu. Google regner ikke med, at den førerløse bil kommer til salg før om en årrække.

Men de skal stramme sig an. For Googles tilgang til hardware er radikalt anderledes end de mere traditionelle virksomheders. Det kunne man allerede fornemme, da Danfoss blev konfronteret med Googles opkøb af Nest.

‘Vi mener, at vi har en gode kundeplatform, og ser ikke Google som en konkurrent foreløbig. Forøvrigt har vi selv et internetbaseret produkt,’ var den gennemgående kommentar.

Læs også: Danfoss: Vores termostater skal ikke være sexede

Eksterne kommentatorer var dog noget mere usikre på Danfoss’ fremtid. De hæfter sig ved Googles ekstreme innovationsevne og udgangspunktet som et hightech-firma fra Silicon Valley. Bare ideen om ikke at have egne fabrikker, noget, Apple i årevis har praktiseret til perfektion, giver en helt anden manøvredygtighed end en virksomhed som Danfoss.

Det er derfor heller ikke særlig sandsynligt, at Google nogensinde selv kommer til at producere en bil. Det er ikke engang særlig sandsynligt, at den fabrik, som til sin tid skal producere Google-bilen, overhovedet ligner en bilfabrik. Men det er temmelig sikkert, at virksomheder som Google vil blive ved med at udfordre den traditionelle måde at udvikle og fremstille hardware på.

Læs også: Efter Googles termostatopkøb – er Danfoss ved at lave en ‘Nokia’?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>