Danmark må importere el hver uge

Danmark er nu blandt de blot seks lande i EU, som i den kommende sommer bliver nødt til at importere strøm på ugebasis, fordi vi ikke selv har kraftværker til at klare sagerne, når vinden ikke blæser.

Det fremgår af den årlige rapport fra sammenslutningen af europæiske systemansvarlige selskaber, Entsoe. Den har kigget på el-forsyningssituationen i den forgangne vinter og i den kommende sommer.

Andre lande i samme båd som Danmark er Ungarn, Polen og Albanien, og tallene gælder under såkaldt normale forhold uden for eksempel en hedebølge eller lignende til at trække el-forbruget i vejret.


Ved situationer med særligt pres på el-forsyningen har 14 lande behov for at importere strøm.

Når vi kommer til disse mere usædvanlige situationer, stiger antallet af lande, der er nødt til at importere el på ugebasis, til 14.

Ifølge rapporten udgør importbehovet i landene dog ikke generelt noget problem, idet der er produktionskapacitet til stede i det europæiske el-system og tilstrækkeligt med kabelforbindelser til at fordele strømmen til de lande, der har behov for den, herunder Danmark.

Når det gælder landendes evne til nedregulere el-forbruget, er Danmark ikke længere med på problemlisten. Det betyder, at vi har tilstrækkelig nedreguleringskapacitet i vores el-system, så vi f.eks. kan eksportere strøm, når vindmøller kører i blæsevejr.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>