Odense kører sag mod TDC: Borgmester får telefonregning på kvart million

Der er blevet længere mellem historierne om forrykte telefonregninger på grund af roaming i udlandet, i takt med at EU har tvunget priserne ned, og teleselskaberne har beskyttet private kunder bedre med for eksempel en advarsel, når man har brugt for 500 kroner.

Men kombinationen af et erhvervs-abonnement og en rejse uden for EU-landene kan stadig udløse regninger, som kan drive dig fra hus og hjem. Den ’fælde’ er borgmester i Odense, Anker Boye, gået i og slås nu med en telefonregning på 245.057 kroner. Det skriver Fyens Stifttidende i dagens papiravis.

Regningen er fra en rejse til Tyrkiet i sommeren 2011, og ifølge Anker Boye brugte han sin telefon helt normalt, altså ved at tjekke mails, læse netnyheder og besvare opkald. Han mener derfor, at regningen er helt ude af proportioner, og tilsammen mener Odense Kommune at have fundet overtakseringer fra TDC’s side for i alt 9,5 millioner kroner, som kommunen nu kræver tilbage fra TDC. Denne sag ønsker TDC ikke at kommentere.

Mens roaming-priserne i EU-landene er faldet markant de seneste år på grund af reguleringen fra EU, kan det stadig koste kassen at bruge telefonen eller have mobil data-roaming slået til i andre lande i verden.

Som privatkunde hos TDC vil det på en ferie i Tyrkiet koste 8 kroner pr. minut at ringe til Danmark og hele 90 kroner pr. megabyte data, man sender og modtager. Til sammenligning koster det 2,23 kroner pr. minut fra EU-landene at ringe til Danmark og 4,19 kroner for en megabyte data.

Hvis priserne hos TDC er de samme for erhvervskunder, kunne Anker Boye downloade 2,7 gigabyte data under sin ferie i Tyrkiet for den kvarte million, som TDC altså kræver af kommunen.

I andre lande i verden kan data være endnu dyrere, for eksempel koster det 100 kroner pr. megabyte i USA, og 115 kroner i mange andre af verdens lande.

EU-landene er i øvrigt på vej mod slet ikke at have roaming-takst. Fra december 2015 skal det ikke koste ekstra at bruge sin telefon uden for sit eget lands grænser, har Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen besluttet. Reglerne skal dog også godkendes af ministerrådet, som består af ministre fra hvert EU-land.

Læs også: Sådan kom EU-forbuddet mod roaming-priser på bordet

Læs også: Teleindustrien: Uden roaming-priser får I dårligere netværk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>