Pensioneret NSA-general taler ud om spionage og Huawei

General Keith Alexander, den nu tidligere NSA-chef, der gik på pension i sidste måned, gav i torsdagsudgaven af Australian Financial Review et større interview, hvori han berørte flere vigtige emner. Blandt andet om truslen fra Huawei-udstyr, der når til USA, og hvordan han ser, at NSA beskytter amerikanerne.

Generalen er manden, der kom under kraftig beskydning, da whistlebloweren Edward Snowden lækkede fortrolige NSA-dokumenter, der kunne dokumentere, hvordan NSA nærmest har øjne og ører overalt, når de samler uanede mængder data op fra hele verden.

Alligevel fastholder Keith Alexander den dag i dag, at NSA gør et godt stykke arbejde for at beskytte de amerikanske borgere.

»Fundamentalt set tror jeg, at det som nationen har bedt NSA om at gøre – at forsvare vores land, vores allierede, vores udenlandsstyrker samtidig med også at beskytte vores civile frihedsrettigheder og privatliv under det mest omfattende intelligente overvågningsregime i verden – er noget som, imodsætning til hvad mange skriverier hævder, NSA og alle vores folk trofast har fuldført,« siger generalen i interviewet, som cnet.com citerer.

Læs også: NSA-chef forsvarer at udnytte 0-dagssårbarheder til spionage

I interviewet taler Keith Alexander også om Stuxnet og den kinesiske telekommunikationsvirksomhed Huawei.

Den tidligere NSA-chef roser Australien for at bandlyse Huaweis udstyr inden for sine grænser, da »det ikke vil give mening at give adgang til trådløse netværk for et kinesisk baseret selskab,« som han siger.

Om spørgsmål til Stuxnet, der angiveligt skal være blevet skabt af USA og Israel for at sabotere Irans atomprogram, understregede Keith Alexander, at han ikke kunne sige så meget, men medgav, at en ny tidsalder er ved at opstå for »offensive cyber-innovationer,« som generalen skulle have formuleret det.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>