Teknologigiganter kæmper for netneutralitet

Flere end 100 tech-virksomheder har underskrevet et brev til det uafhængige amerikanske teleagentur US Federal Communication Commission (FCC), hvori de opfordrer agenturet til at trække forslag tilbage, der skal gøre det muligt for internetudbydere at oprette særlige motorvejsforbindelser på nettet.

Virksomheder som Google, Facebook, Twitter og Amazon er nogle af de helt store, der modsætter sig ændringsforslaget, mens masser af mindre virksomheder også har skrevet under.

‘I stedet for at tillade individualiseret forhandling og diskrimination, bør kommissionens regler beskytte brugere og internetvirksomheder mod blokeringer, diskrimination og betalt prioritering på både fastgjorte og mobile platforme,’ står der blandt andet i brevet, skriver BBC.

Læs også: Protestgruppe til kamp for netneutralitet i USA

Med tilkomsten af båndbreddekrævende services på nettet så som Netflix, åbner de nye regler åbner fra FCC op for, at internetudbyderne vil kunne kræve afgifter for at de store datamængder fortsat skal kunne sendes med store hastigheder.

Dette ser mange som et brud på netneutraliteten, en af grundprincipperne ved internettet, hvor præmissen er, at al internettrafik skal behandles ens.

Det var en retssag i februar, hvor telegiganten Verizon fik medhold i en klage over netop FCC, der havde afskåret Verizon for at opkræve afgifter for ekstra afgifter. Sagen faldt ud til teleselskabets fordel, hvorfor FCC er blevet tvunget til at gentænke regelsættet.

Det har sendt demonstranter på gaden, der har taget plads foran FCC’s bygninger i Washington, ligesom over en million mennesker allerede har skrevet under i en underskriftsindsamling for at stoppe regelændringen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>