Politisk flertal kræver nu stor-undersøgelse af datasikkerheden i Danmark

Et flertal i Folketinget vil nu lægge pres på justitsminister Karen Hækkerup for at få udvidet en undersøgelse af sikkerheden omkring data vedrørende elektroniske betalinger til at omfatte hele datasikkerheden i Danmark. Det skriver Politiken.

Karen Hækkerup har erklæret, at der bør iværksættes en undersøgelse, men ifølge Politiken holder hun fast i, at den foreløbig skal koncentreres om betalingsinformationer på baggrund af sagen om Nets, IBM og ugebladet Se og Hør.

Læs også: Kæmpebøder på vej mod datasjusk

Det er imidlertid et alt for snævert fokus, mener et flertal, ført an af blandt andre Venstre og Enhedslisten, som begge ønsker en bredere undersøgelse.

»Jeg har ingen grund til at tro, at regeringen ikke tager det alvorligt, men vi har behov for at blive enige om, at der skal være større og længere visioner, så det ikke kun handler om kreditkortoplysninger,« siger retsordfører Pernille Skipper fra Enhedslisten til Politiken.

Karen Hækkerup oplyser til Politiken, at hun ikke afviser, at andre områder som eksempelvis telesektoren og det offentliges håndtering af data kan blive undersøgt senere, men i første omgang vil en undersøgelse skulle fokusere på elektroniske betalinger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>