Odense Kommune: Kun ferie i Tyrkiet gav gigantisk teleregning – ikke i resten af verden

Siden fakturaen fra TDC ankom i efteråret 2011, med en regning på 245.227 kroner for roaming fra en ferie i Tyrkiet, har Odense Kommune nægtet at betale den. For det kan simpelthen ikke passe, at borgmester Anker Boye kunne nå at brænde så mange kroner af på at hente data via mobilnettet og tale i telefon, når han ikke brugte telefonen anderledes, end han plejede.

Den astronomiske teleregning fra Tyrkiet, og de efterfølgende regninger på over 20.000 kroner fra andre tyrkiske ferier, er nemlig også i en helt anden skala, end når borgmesteren har rejst i andre lande uden for Europa med samme roaming-priser som i Tyrkiet.

Sådan lyder det nu fra kommunens stadsdirektør Jørgen Clausen, der er leder af forvaltningen, som har taget kampen op med TDC om regningen.

Læs også: Odense kører sag mod TDC: Borgmester får telefonregning på kvart million

»Det er lidt mærkeligt, at det er hver gang, borgmesteren har været i Tyrkiet. Det kan undre, for han har været mange andre steder i verden, uden for Europa, uden at vi noget andet sted har set noget, der bare ligner. Det er lidt forunderligt. Han har alle steder gjort de ting, han gør til dagligt, så det er ikke det, der er spørgsmålet,« siger Jørgen Clausen til Version2.

Telefon har ifølge borgmesteren været brugt til at tjekke og besvare mails og til at læse danske nyheder. Der var ingen børn eller andre med, som kan have brugt telefonen til andre ting, oplyser stadsdirektøren.

Den første regning på knap en kvart million er også så voldsom, at kommunen simpelthen ikke tror på, at den kan være korrekt.

»Vi stiller os stadig uforstående over for, om det rent fysisk kan lade sig gøre at have sådan et forbrug. Det kan man sætte sig ned og regne på, hvilken telefonforbindelse man har og så videre. Så vi har rigtig svært ved at forstå, at det rent fysisk kan lade sig gøre,« siger stadsdirektøren.

Sagen om de skyhøje telefonregninger fra Tyrkiet førte til, at kommunen granskede teleregningerne fra TDC mere generelt, og med hjælp fra det eksterne firma Intelfo er der nu ifølge kommunen selv blevet spottet overtaksering for 9,5 millioner kroner – efter at blot halvdelen af kommunens fakturaer er gennemgået.

Læs også: Skifte fra Blackberry til iPhone indledte to års roaming-amok i Odense kommune

»Grundlæggende handler det om, om TDC har leveret på den SKI-aftale, vi indgik fra 2011. Med SKI-aftalen fik vi andre priser, også på udlandstelefoni, og vi siger, at TDC ikke har faktureret os til den rigtige pris. De har ikke været opmærksomme på priserne fra SKI-aftalen.

Hvordan kan I selv overse, at I skulle have betalt 9,5 millioner kroner for meget til TDC?

»Det er enormt kompliceret at gennemskue og kan ikke sammenlignes med at være en privatkunde. Det er meget omfattende fakturamængder, vi får. Alene det, at vi bliver nødt til at hente specialister ind udefra, viser, at det er kompliceret,« siger Jørgen Clausen.

Som eksempel nævner han, at kommunen valgte at undersøge regningerne mere grundigt for de fem politikere i kommunens økonomiudvalg. Det løb op i omkring 10.000 siders fakturaer for de seneste år.

Og striden om SKI-priserne spiller også ind på de heftige regninger fra Tyrkiet. Ifølge Odense Kommune ville en korrekt afregning efter SKI-aftalen betyde, at roaming-regningerne fra Tyrkiet ville blive mere end halveret.

Derfor vil kommunen nu først tage SKI-sagen og kravet om 9,5 millioner kroner op med TDC, og derefter se på regningerne fra Tyrkiet.

»SKI-aftalen har konsekvenser for den anden sag, så når vi ved, hvordan den ender, kan vi tage den anden sag op. Det er ikke uvæsentligt, om det er det ene eller det andet beløb, vi taler om, for det kan i hvert fald halvere regningen,« siger Jørgen Clausen.

Han beklager, at kommunens forvaltning ikke hurtigere reagerede på de høje regninger fra Tyrkiet-ferierne, men det forvirrede, at der ikke var problemer, når borgmesteren rejste i andre lande i verden.

»Vi skulle fra forvaltningen side have handlet og have sagt ’hallo – her er et problem, som vi skal være ekstremt opmærksomme på’. Fordi det ikke var et gennemgående problem, var der ikke den opmærksomhed om det, som vi nu kan se bagefter, at det skulle have haft. Så kunne vi have sagt til borgmesteren, at han skulle slå roaming fra, når han rejste,« siger Jørgen Clausen.

Version2 har talt med TDC, som ikke ønsker at gå i detaljer om sagen gennem pressen, men som oplyser, at TDC fastholder kravet om betaling af de fakturaer, der er sendt til Odense Kommune siden 2011.

i har et mellemværende med Odense Kommune, hvori der indgår en regning om udlandstelefoni for i nærheden af 250.000 kr. Det er en regning, som vi fastholder, i og med vi har dokumentation for forbruget fra vores underleverandør i Tyrkiet. Men der er tale om et kundeforhold, og derfor ønsker vi at tage dialogen direkte med kunden frem for i pressen,’ skriver TDC.

‘Det er i øvrigt ingen hemmelighed, at vi har et mellemværende med Odense Kommune, hvor vi er uenige om afregningen på nogle aftaler, der går et par år tilbage. Det drejer sig om SKI-aftalen fra 2011, hvor der er uenighed om overgangen fra gammel til ny SKI-aftale, og det har rejst nogle spørgsmål. Vi tager dog denne dialog direkte med kunden,’ lyder den skriftlige melding fra TDC.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>