Rapport: Indfør realtidssporing af alle kommercielle fly

En indledende rapport om hændelsesforløbet omkring den mystiske forsvinden af MH370 fra det malaysiske transportministerium er netop blevet offentliggjort. Ministeriet redegør over fem kortfattede sider for forløbet og giver på den baggrund sine anbefalinger til FN’s koordinerende luftfartsorganisation ICAO:

»Det anbefales, at den internationale organisation for civil luftfart (ICAO) undersøger sikkerhedsfordelene ved at introducere en standard for realtidssporing af kommercielle luftfartøjer,« lyder anbefalingen.

Ministeriet argumenterer med, at kommercielle fly tilbringer ‘anselige mængder tid’ over øde områder og refererer til, at der over de seneste fem år nu har været to hændelser, hvor passagerfly er forsvundet, uden at eftersøgningholdet har kendt den seneste position. Det sker med henvisning til Air France-flyet, der forsvandt over Atlanterhavet i 2009.

Se Ingeniørens fokus om Malaysian Arlines MH370

Rapporten er hemmeligstemplet og dateret den 9. april, men er altså offentliggjort nu. Minut for minut gennemgås kommunikationen mellem flyets piloter og kontrolcentret på jorden, samt de løbende radarobservationer af flyets færden, som tidligere har været fremme.

Af redegørelsen for hændelsesforløbet fremgår det dog også, at flyet havde været meldt savnet i næsten fem timer, før en redningsaktion blev igangsat.

Det vietnamesiske kontrolcenter i Ho Chi Minh, der skulle overtage kommunikationen med MH370 fra Kuala Lumpur-centret, hørte aldrig fra flyets piloter og slog alarm og kontaktede derfor kontrolcentret i Kuala Lumpur.

Følg jagten på MH370 i din indbakke – tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Ifølge rapporten gik kontrolcentret i Kuala Lumpur umiddelbart efter Ho Chi Minhs alarm kl. 1:38 lokal tid i gang med at kontakte kontrolcentre i blandt andet Hong Kong og Singapore for at blive klogere på, om flyet havde taget kontakt til andre kontroltårne.

Klokken 5:30 aktiveredes det koordinerede beredskabscenter i Malaysia.

CNN har samlet en række forskellig dokumentation vedrørende MH370 – heriblandt de frigivne optagelser af radiokommunikationen mellem flyet og kontrolcentret og fortegnelsen over lasten ombord. Du kan se det hele her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>