Regeringen skærer i Datatilsynets budget

Der er i forvejen ikke mange resurser at rutte med hos Datatilsynet, som i år fik 22,4 millioner kroner på statens budget. Men frem til 2017 vil bevillingen være faldet til 20,6 millioner kroner. Det skriver Politiken.

Dermed går regeringen i den stik modsatte retning af anbefalingen fra mange eksperter, som mener, at Datatilsynet burde få hævet bevillingen massivt.

De seneste 13 år er Datatilsynets bevilling blot steget med 3,7 millioner, og i samme periode har Danmark været igennem en voldsom digitalisering i den offentlige sektor.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen forklarer, at Datatilsynet er underlagt samme sparekrav som resten af den offentlige sektor, men at regeringen har oprustet datasikkerhedsområdet ved at oprettet Center for Cybersikkerhed under forsvaret og et tilsvarende center i politiet.

Justitsministeriet svarer skriftligt, at man der ikke finder grundlag for at tilføre flere resurser til Datatilsynet.

Omvendt mener SF’eren Karina Lorentzen Dehnhardt, der er formand for Folketingets retsudvalg, at det er helt forkert at skære ned på Datatilsynet, som allerede i dag er ’nærmest nødlidende’ og har brug for flere muskler.

Den seneste uge er det blevet rullet op, hvordan en tidligere medarbejder hos Nets og IBM solgte strengt fortrolige kundedata til Se og Hør gennem fire år. Og i juni sidste år blev det afsløret, at flere af politiets it-systemer hos CSC var blevet hacket gennem flere måneder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>