Første konsol i 14 år: Microsoft lancerer Xbox One i Kina

Til september vil Microsofts nyeste spillekonsol, Xbox One, være at finde på det kinesiske marked.

Ved første øjekast virker det måske ikke så interessant, da spillere i andre lande, herunder Danmark, i forvejen venter på at kunne få fat i konsollen til efteråret.

Det skelsættende i denne sammenhæng er imidlertid, at der i Kina siden år 2000 har hersket et landsdækkende forbud mod salg af spillekonsoller. Forbudet blev ifølge BBC blandt andet indledt af landets ledere for at beskytte særligt yngre menneskers mentale helbred.

Men i samarbejde med Shanghai Media Groups BesTV New Media Co, bliver det altså nu snart muligt at købe en Xbox i landet samtidig med, at Microsoft får adgang til et nyt stort marked.

»Lanceringen af Xbox One i Kina er en betydelig milepæl for os og for industrien,« udtaler Yusuf Mehdi, der er underdirektør i Microsoft.

Forbudet mod konsoller har dog ikke været helt massivt i de 14 år. I 2004 blev der lavet en midlertidig undtagelse med Sonys Playstation 2. Den såkaldte lempelse af forbudet blev et flop for Sony, blandt adnet på grund af regeringens gennemgribende kontrol med spiludgivelserne.

Kun 10 spil blev godkendt til udgivelse i Kina før Sony allerede i 2005 selv trak stikket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>