Den mobile forening af Ubuntu og Android udsat på ubestemt tid

Det ellers så lovende projekt, der ville kombinere de to mest populære Linux-styresystemer på de stationære og mobile platforme, kan have lange udsiger.

Virksomheden bag projektet, Canonical, der også står bag Linux-distributionen Ubuntu, har ifølge PC World meddelt, at projektet ikke længere er en prioritet, og at de i øjeblikket fokuserer på en mobil version af Ubuntu i stedet.

Tanken bag ‘Ubuntu for Android’-projektet var, at lægge en version af desktop-versionen af Ubuntu og en regulær mobil Android-installation på en og samme smartphone.

Når telefonen blev sat i en dock-station, der var tilsluttet en skærm, et tastatur og en mus, ville brugeren få adgang til desktop-versionen af Ubuntu. Og når telefonen blev fjernet fra dock’en igen, ville den vende tilbage til Android-styresystemet.

En repræsentant fra Canonical fortæller dog PC World, at deres arbejde på Ubuntu-siden af ‘Ubuntu for Android’ er færdig.

»For at kunne føre udviklingen videre er der behov for en lanceringspartner for at kunne lave de nødvendige modifikationer på Android-siden,« fortæller Canonicals repræsentant Marina Engelvuori. Hun fortsætter.

»Vi er ikke i øjeblikket i konkrete diskussioner med lanceringspartnere, men vi er i høj grad stadig åbne for et sådant partnerskab,« afslutter hun.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>