Tidligere Nokia-topchef får 181 millioner kroner i bonus

Det udløste forargelse i Finland, da det blev offentligt kendt, at Stephen Elop stod til en klækkelig bonus efter salget af Nokias telefondivisioner til Microsoft, hvor han også forlod direktørstolen. Den tidligere topchef stod til at få 141 millioner kroner.

Men nu, hvor Nokias telefonforretning er overtaget af Microsoft, og det fulde regnskab gjort op, er beløbet blevet endnu højere og lander på 181 millioner kroner. Det skriver BBC.

En del af beløbet afhang nemlig af Nokias aktiekurs, og den steg efter salget til Microsoft blev offentliggjort. Omvendt blev Nokias aktiekurs mere end halveret i de tre år, Stephen Elop var direktør for Nokia.

Læs også: Ny direktør for resterne af Nokia – Elop i spidsen for ‘Microsoft Mobile’

Stephen Elop kom fra Microsoft og var den første ikke-finske direktør for Nokia. Han overtog et Nokia, hvor udgifterne var høje, fremgangen med styresystemerne Symbian og Meego var langsom, men salget stadig solidt.

Hans kur – at skære kraftigt ned overalt og satse alt på Microsofts Windows Phone-system – var både generelt upopulær i Finland og endte også rigtig skidt for Nokia, som under Elop gik fra en markedsandel inden for smartphones fra over 30 procent globalt, til omkring 3 procent.

Læs også: Microsoft køber Nokias mobilforretning for 40 milliarder

Derfor var der kraftige reaktioner på den rekordstore bonus, som blev udløst af salget af Nokia-divisionerne til Microsoft. I Stephen Elops kontrakt var der nemlig en klausul, som udløste alle hans aktieoptioner, hvis Nokia blev solgt og hans job blev nedlagt.

Balladen om hans bonus blev ikke mindre af, at bestyrelsen i Nokia tilsyneladende ikke var helt skarp på den del af hans kontrakt og først gav forkerte oplysninger til offentligheden. Klausulen blev også ændret få dage før salget til Microsoft gik igennem, så Stephen Elop ikke var forhindret i at fortsætte hos Microsoft efter salget, i stedet for at vente 12 måneder, før han måtte arbejde for en konkurrent, som aftalen oprindeligt lød.

Som svar på kritikken af den store bonus forklarede Stephen Elop blandt andet, at han var i gang med en skilsmisse, som gjorde det nødvendigt at tage imod pengene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>