Region efter stort it-nedbrud: Vi har været for upræcise




I søndags måtte Region Midtjylland lide den tort, at dens EPJ-system endnu engang gik ned – denne gang i mellem fire til fem timer – i forbindelse med en tvungen systemopdatering.

Samtidig er der fundet flere fejl i selve opdateringen både før og efter ibrugtagning af det opdaterede EPJ-system.

Fejlene drejer sig blandt andet om manglende sms-advisering til patienter, manglende receptoversigt og risiko for systemlukning, hvis læger ikke bruger digital signatur.

Derudover er det kliniske personale blev opfordret til at dosere medicin i et andet system, Det Fælles Medicinkort, frem for i EPJ-systemet.

Region Midtjylland står dog lige for tiden uden it-direktør. 

Derfor har Computerworld fanget regionens koncerndirektør Ole Thomsen for at høre om, hvad der nu fremadrettet skal ske med regionens EPJ-system.

Hotfixes skal redde fejl
Er systemet egentlig oppe at køre fejlfrit igen på nuværende tidspunkt?

“Ja, så vidt jeg ved. Jeg har i hvert fald ikke modtaget nogen fejlmeddelelser. Vi forventer samtidig i hvert fald ét hotfix, inden næste planlagte systemopdatering, hvor flere af de fundne uhensigtsmæssigheder bliver rettet,” forklarer Ole Thomsen.

Hvordan føles det, at Region Midtjylland igen er belastet af it-fejl?

“Vi har ventet længe på opdateringen og den nye funktionalitet, og derfor er det utroligt ærgerligt, at det hele får sådan en start med nedbrud og en række fejl. Fejlene vil jeg betegne som børnesygdomme, mens selve nedbruddet er af meget seriøs karakter.”

Forskellige systemer – forskellige standarder
Det bliver også nævnt, at inde i regionens EPJ opgiver det kliniske personale dosis i milligram, mens der i det sammenhængende og nationale Fælles Medicinkort (FMK) opgives dosis i styk-antal, hvilket jeres personale er opfordret til at bruge. Hvorfor det?

“Lige nu skal vores klinikere benytte FMK, og det kræver naturligvis et godt kendskab til lige netop det system. Men det er da klart, at når vi taler EPJ, så bør systemet da hjælpe med at sikre, at tingene fungerer korrekt.”


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>