Test: Så god er Seagate Plus til at tage backup af dit liv





Harddiskens overflade er aluminium, der har en flot overflade, og beskytter mod fedtfingre og ridser. Til gengæld kommer der nemt slagbuler i metallet.


Computere er lige så upålidelige som mennesker. Den ene dag kan din computer fungere uden det mindste problem, den næste dag vil den ikke starte op, og al data er væk.

Derfor er det smart at have en backup-løsning klar, så man ikke pludselig står og har mistet alle familiebillederne fra sommerferien sidste år.

Seagate kommer nu med en ny model af sin Plus Portable Slim-serie.

Og ‘slim’ skal den godt nok have skyld for. Med kun 12,1 millimeter i tykkelse er den aluminiumsbelagte harddisk den tyndeste portable 2 terabyte harddisk på markedet. WD har en model på markedet, som er lige så tynd, men det er kun en 1 terabyte harddisk.

Seagates harddisk kommer udstyret med en USB 3.0-indgang, hvilket er ved at være standard på alle nyere, eksterne harddiske.

USB 3.0 giver – selvfølgelig med et tilsvarende USB 3.0 i computeren – en hurtigere overførsel end USB 2.0, men Seagate Slim fungerer udmærket og ved en fornuftig hastighed i en computer med USB 2.0.

Designet af den lille harddisk er flot og stilrent. Sort plastik dækker undersiden og øverst er den belagt med aluminium. Kun et Seagate-logo og et pulserende lys, der indikerer liv i harddisken, bryder overfladen og den virker solid og ridse-resistent.

Den tager dog let imod slag. Da jeg tabte den lille harddisk ud af min taskelomme fra bordhøjde, ramte den tilfældigvis et stoleben og fik en bule i metallet.

Et lignende tab har min WD 1 terabyte harddisk klaret uden, at man kan se det. Seagate Slim-harddisken fungerer dog stadig uden nogen problemer – selv efter tabet. 

Harddisken kan købes i en 500 gigabyte, 1 terabyte og en 2 terabyte, som alle findes i sølv, blå og rød og sort.



En sammenligning i hvor tynd den nye to terabyte harddisk er. Til højre ligger en WD 1 terabyte harddisk fra sidste år (med USB 2.0). Til venstre en iPhone 5S – bare til sammenligning.

Seagate Backup Plus Slim kan købes i tre størrelser:
500 megayte: 529 kroner.
1 terabyte: 699 kroner.
2 terabyte (den testede model): 1.149 kroner.



Den medfølgende software er nem at bruge, og det er nemt at udvælge specifikke mapper, som der skal tages backup af, hvis man ikke ønsker en full backup af hele computeren.


Gennemført og nem software
Harddisken er sat op at virke til Windows-maskiner, men man kan hurtigt fra Seagate installere en NTFS-driver, så den kan fungere på en Mac-computer, uden at du behøver at formatere den, som man ellers normalt skal. Dette blev dog ikke testet.

Slim kommer desuden med en forudinstalleret software, Seagate Dashboard, som gør det nemt at opsætte en automatisk backup-plan af specifikke områder på din computer, eller sætte den til at lave en backup af hele computeren med ét klik.

Det er selvfølgelig stadig en mulighed at tilføje til harddisken manuelt med drag-and-drop, eller formatere hele harddisken og bruge den med hvilken software, du måtte ønske.

Men den medfølgende software er udmærket og ligetil. Jeg kunne uden problemer udvælge hvilke fire destinationer på min computer, som jeg gerne ville have en backup af og nemt vælge, hvor ofte (den ene hver gang, der er en forandring, en anden mappe blev opdateret hver tredje dag, og den sidste skulle der kun laves backup af en enkelt gang), og alt skete efterfølgende i baggrunden.

Det sker i et okay tempo. Seagate Slim blev testet både på en Surface Pro 2, der har USB 3.0, og på en stationær computer, som kun kører USB 2.0. Der var en meget tydelig forskel at mærke – til fordel for 3.0 – men det var stadig ikke et problem at bruge den på den stationære.

Med USB 2.0 var gennemsnitshastigheden for at overføre en fil cirka 30 mb/s, imens den var 120 mb/s med USB 3.0. Der findes væsentligt hurtigere harddiske på markedet, men så bliver selve harddisken også det større.

Til gengæld er der ingen medfølgende mulighed for at sikre ens data på harddisken, så bliver den stjålet, kan alle få adgang til dataen. Det er måske ikke så vigtigt, hvis det bare er lidt småfilm, men det kan være en mangel for nogen og et problem, hvis det er private billeder eller dokumenter.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>