Salget af elbiler i Danmark syvdoblet på et år

I perioden fra 1. januar til og med april blev der solgt 407 elbiler i Danmark. Det er en syvdobling i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.


Teslas model S har allerede solgt 126 styk i 2014, mod 112 i hele 2013.

I spidsen ligger Nissans gennemprøvede model Leaf med 190 solgte eksemplarer i år mod 58 i samme periode sidste år. Leaf’en er samtidig den mest solgte elbil i verden med over 100.000 styk eller næste halvdelen af alle solgte elbiler.

Læs også: 400 nye elbiler kommer snart ud på de danske veje

Nummer to er Teslas luksus-model S med 126 styk. Den var slet ikke på det danske marked sidste år i den periode. Det samme gælder for de øvrige på listen: VW E-Up! med 53 styk, Renault Zoe med 34 styk og BMW i3 med 4 styk.

På listen er ikke medtaget de over 100 Renault Fluence, som lige nu videresælges af en jysk forhandler. Han købte dem af Renault, som havde købt dem tilbage fra skuffede Better Place-abonnenter efter selskabets konkurs.

Biludlejningsfirmaet Avis har bestilt 400 styk Nissan Leaf, men bilerne er endnu ikke leveret og optræder derfor ikke i statistikken.

Læs også: Ingen panik – BMW i3 REX holder distancen

Salget på det danske marked følger de internationale forudsigelser med den undtagelse, at andelen af plugin-hybridbiler i Danmark er noget nær nul. I år er der solgt tre Opel Ampera til 648.000 kroner mod bare fem styk i hele 2013. Der er endnu ikke solgt nogen Volvo V60 plugin-hybrid, som er prissat til 999.990 kroner.

Næste milepæl i introduktionen af elbiler i Danmark bliver til september, når VW sender den elektriske Golf på markedet. Den kan køre 130-190 km på en opladning og kommer til at koste omkring 290.000 kroner.

Elbiler fylder dog stadig forsvindende lidt på det danske bilmarked. I årets første fire måneder blev der solgt 64.355 nye biler herhjemme, en stigning på 11 procent i forhold til sidste år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>