Slide-to-unlock-patent koster Samsung 640 millioner i Apple-retssag

Samsung står til at skulle betale en bod på cirka 640 millioner kroner til Apple for at have krænket fem patenter i selskabets smartphones. Det skriver Reuters.

De 640 millioner kroner er juryens bud på en passende bod, men afgørelsen er faldet i en patentsag på Apples hjemmebane i San José i Californien. Apple og Samsung har de seneste år ligget i langvarige retssager i flere lande med gensidige anklager om at have krænket hinandens patenter.

De to har også tidligere ført en patentsag i San José, som Samsung også tabte, og den seneste sag dækker ifølge Reuters fem patenter, som Apple dengang ikke havde med i sit søgsmål. Det gælder blandt andet det omstridte ‘Slide-to-unlock-patent’, som flere producenter har forsøgt at få omstødt.

Apple har flere gange forsøgt at få nedlagt et forbud mod salg af Samsungs Android-telefoner på baggrund af patentsagerne, men hidtil har selskabet kun fået tilkendt erstatning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>