Snart fjernes mindst holdbar til-datoen fra pasta og havregryn

I aften, mandag, mødes EU’s fødevareministre for at diskutere, hvordan man kan imødegå og løse det stadig mere omtalte problem med madspild. Et af forslagene er at fjerne ‘mindst holdbar til’-datomærker på en række forskellige fødevarer.

Den idé får også støtte fra flere lande, herunder også fra den danske fødevareminister, Dan Jørgensen (S), skriver DR Nyheder.

Det konkrete forslag, som er udarbejdet af Sverige og Holland, skal selvsagt få flere europæiske forbrugere til at spise mad efter udløbsdatoen. Datoindikatoren er ikke et udtryk for, hvornår mad bliver fordærvet, men snarere, at kvaliteten af produktet forringes efter datoen.

Fra december 2014 bliver det også muligt for danske butikker at få lov til fortsat at sælge produkter, der har overskredet holdbarhedsdatoen.

Danmarks Radio nævner brød, gryn og pasta som eksempler på varer, der stadig kan spises, når datoen for mindst holdbar til er overskredet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>