Snowden deltager i dansk overvågningsdebat

Den amerikanske whistleblower Edward Snowden er gået ind i den danske overvågningsdebat, efter Se og Hørs misbrug af kreditkortoplysninger er blevet afsløret. Ifølge Berlingske har Snowden fulgt sagen i Danmark tæt på det seneste.

Derfor har whistlebloweren nu forfattet et brev, hvor han blandt andet opfordrer Folketinget til at komme til bunds i sagen:

»Se og Hørs påståede handlinger er en påmindelse om, at vores rettigheder er på spil, indtil Folketinget skrider til handling og kommer til bunds i problemet med masseovervågning. Enhver, som skriver en e-mail i Aarhus, bruger et kreditkort i Odense eller ringer til sin mor i København, får deres personlige data opsnappet, analyseret og gemt, ikke bare af uansvarlige efterretningstjenester, men endda af private firmaer og aviser,« skriver Edward Snowden og tilføjer:

»Den gode nyhed er, at parlamentet har beføjelse til at handle, og at den globale folkelige opbakning til at bringe masseovervågningen til ophør aldrig har været større.«

Edward Snowden er selv genstand for debat blandt danske folketingspolitikere, da Folketinget for nyligt har behandlet et forslag om at give Snowden opholdstilladelse. Derudover har Enhedslisten og folketingsmedlem Uffe Elbæk anmodet om at lade Snowden deltage i en høring om overvågning ved hjælp af videolink.

»Når alt kommer til alt, sætter jeg pris på støtten til asyl, og jeg vil altid være taknemmelig over for det danske folk, men mit egentlige formål har altid været en reform af overvågningen, ikke min personlige sikkerhed,« skriver Snowden og appellerer danskerne til at konfrontere deres folkevalgte:

»Spørg, om de står på borgerne eller på spionernes side.«

Læs hele brevet fra Snowden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>