Tilflyttere holder By & Havn oven vande

Hver måned vokser Københavns indbyggertal gennemsnitligt med 1.000 nye beboere. Det er en af årsagerne til, at hovedstadens byudviklingsselskab, By & Havn, i anledning af sit netop offentliggjorte årsregnskab for 2013 kan notere sig, at selskabet trods alt har solgt byggegrunde i Nordhavnen for næsten en halv milliard kroner.

Det erkender By & Havns administrerende direktør, Jens Kramer Mikkelsen:

»Vi er selvfølgelig også begunstiget af hovedstadens generelle vækst, der både kræver både boliger og arbejdspladser,« siger han.

Gælden tynger stadig

Hidtil har ejendomssalget i Københavns højprofilerede udviklingsområde i Nordhavnen nemlig været hårdt ramt af et kedeligt sammenfald mellem en række magre kriseår og et alt for stort udbud af bolig- og kontorarealer. Det har betydet, at By & Havn, fra at være et guldrandet papir, grundlagt på de store værdier i Københavns havn og med det formål at finansiere anlægget af Cityringen og Nordhavnsmetroen samt eliminere gælden fra den eksisterende metro, udvikle byen og drive havnen, på få år er kommet ud i stadigt dybere gæld, som selskabet har store problemer med at afvikle.

Læs også: By & Havn har negativ egenkapital på 3,5 milliarder kroner

Det har skabt tvivl om grundenes reelle værdi, og på et møde i slutningen af 2012, hvor By & Havns ledelse orienterede sine bekymrede ejere, overborgmesteren og transportministeren, forudså By & Havn, at egenkapitalen først bliver positiv i 2020.

»Vi er et konjunkturfølsomt selskab, men vi har solgt godt i 2013. Vi har brugt perioden under finanskrisen på at forberede os godt, og nu høster vi frugterne,« forklarer Jens Kramer Mikkelsen.

Sidste år var selskabet belastet af en negativ egenkapital på 3,5 milliarder kroner og en gæld på hele 16,7 milliarder kroner. Nu er gælden 16,6 milliarder, og den negative egenkapital er nu 3,1 milliarder kroner stor.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>