Twitter siger ja til patentdomstol

Søndag den 25. maj skal danskerne stemme ikke blot til Europaparlamentet, men også om, hvorvidt Danmark skal deltage i den patentdomstol, EU er på vej til at indføre.

Frygten for, at mere EU-patentlovgivning vil betyde flere problemer for danske it-virksomheder med softwarepatenter, har været det primære argument imod patentdomstolen i Version2′s debatter, men på Twitter ser fordelingen anderledes ud.

Webudvikler Benjamin Hughes har samlet danskernes tweets, hvor de nævner folkeafstemningen og patentdomstolen, og her ligger ja-siden til en klar føring fem dage før afstemningen. Tirsdag eftermiddag var fordelingen cirka 35 procent til nej og 65 procent til ja.

Det dækker over, hvor hyppigt ordene ‘ja’ og ‘nej’ nævnes, og derfor vil et tweet, som nævner negative konsekvenser af et ‘ja’ blive talt med på ja-siden. Men tilsvarende vil tweets om konsekvenserne af et nej tæller med på nej-siden.

Twitter er langt mere udbredt blandt visse befolkningsgrupper, og derfor kan stemningen på Twitter ikke nødvendigvis sige noget om, hvor danskerne vil sætte deres kryds på søndag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>