Javascript-version af NemID til mobilen er klar til pilottest

En af de væsentligste begrænsninger ved den fællesoffentlige login-løsning NemID er nu ved at forsvinde. Den nye Javascript-baserede version er nemlig klar til test, og dermed kan mobilbrugere også få adgang til tjenester, der kræver NemID. Det skriver Computerworld.

Digitaliseringsstyrelsen forventer at åbne for pilottest af den nye løsning onsdag den 28. maj, hvor de første tjenester på Borger.dk vil åbne for Javascript-baseret adgang. Den nuværende NemID-løsning kræver, at brugeren kan køre en Java-applet, og det er ikke alle, der kan det i dag.

»Mange af de nye mobile platforme understøtter ikke Java, og derfor ser det lige nu ud til, at Javascript er den fremadrettede løsning,« siger Cecile Christensen fra Digitaliseringsstyrelsen til Computerworld.

Det er ikke alle tjenester på Borger.dk, som bliver klar i pilotfasen. Digitaliseringsstyrelsen vil offentliggøre en liste på Nemid.nu med de kompatible tjenester. Officielt går den nye løsning i luften den 1. juli, men der vil formentlig være tjenester, som ikke bliver klar før i løbet af sommeren.

Den nye Javascript-baserede løsning har kostet 47 millioner kroner at udvikle, som er betalt ligeligt af bankerne og det offentlige. Løsningen er udviklet af Nets DanID, som også står bag den nuværende løsning.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at den Java-baserede løsning bliver udfaset til fordel for enten Javascript eller en anden teknologi, når den nuværende NemID-løsning skal udskiftes i 2017.

Læs også: Arbejdet med NemID’s afløser er i gang: »Vi har travlt«

Udover ikke at være understøttet af tablets og smartphones, er Java-applet-teknologien også blevet genstand for hackere, som udnytter sikkerhedshuller i den underliggende teknologi til at inficere brugernes pc’er med malware gennem browser-plugins. Der har også været problemer med opdateringer af Java, som Nets DanID ikke havde testet, så NemID-brugerne måtte vente nogle dage med at opdatere og sikre sig mod huller i Java.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>