Udbud afblæst: Ingen kunne levere systemet til at dele offentlige data

Det system, der skal gøre det muligt for danskere og danske virksomheder at få let adgang til de grunddata, som det offentlige skal stille til rådighed, er allerede forsinket, og nu er projektet ramt af, at det første udbud er slået fejl. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Den Fælles Datafordeler var sendt i udbud, men ifølge Digitaliseringsstyrelsen var der ingen af de indkomne bud, der levede op til de mindstekrav, styrelsen havde sat.

Nu har Digitaliseringsstyrelsen forsøgt at få projektet på ret kurs igen med en ny udbudsrunde, men vel at mærke uden, at de tidligere budgivere behøvede at begynde forfra.

Leverandørerne fik nemlig mulighed for at genbruge deres tidligere bud i den nye runde, som var et udbud med forhandling, hvor leverandørerne kunne rette i deres tilbud, uden at skulle lave det hele om. Fristen for den nye runde udløb tirsdag den 6. maj.

Hvis de tilbud, som er kommet ind gennem det nye udbud, lever op til kravene, forventer Digitaliseringsstyrelsen nu at kunne indgå en kontrakt med en leverandør i midten af juni.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>