NSA-chef forsvarer at udnytte 0-dagssårbarheder til spionage

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA udnytter sikkerhedshuller i udbredt software og leder selv efter dem. Det er nødvendigt, også selvom dén viden kunne bruges til at beskytte egne interesser. Det konstaterer tidligere chef for NSA, Keith Alexander i et interview med Australian Financial Review.

I interviewet påpeger eks-NSA-chefen, at det ville være en fejl at forhindre NSA i at lede efter sårbarheder i eksempelvis krypteringssoftware.

Problemet er ifølge Keith Alexander, at både modstandere og allierede bruger de samme teknologier, fordi alle benytter de produkter, der er på markedet. Hvis man vil afkode hemmelige beskeder mellem terrorister, må man altså også acceptere, at det kræver, at man knækker den software, éns venner også benytter.

NSA er ifølge Wired blevet kritiseret for ikke at dele efterretningstjenestens viden om sikkerhedshuller, så leverandørerne kunne lappe dem. Det er imidlertid en pris, man er nødt til at betale, når alle bruger de samme værktøjer, lyder det fra den tidligere NSA-chef.

Han peger på, at det var afgørende under Anden Verdenskrig, at de allierede kunne bryde tyskernes og japanernes krypteringsteknologi. Dengang brugte hvert land imidlertid sine egne teknologier, hvor der i dag er tale om teknologier, der bruges af alle parter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>