»Udenlandske talenter ved ikke, hvor attraktive vi er«

København har brug for 4.000 udenlandske ingeniører, biokemikerer og it-specialister. Det mener Copenhagen Capacity, som i dag lancerer ti initiativer, der skal gøre det nemmere for udlændinge af den rette støbning at slå sig ned i hovedstaden.

Nikolaj Lubanski, chef for Talent Department i Copenhagen Capacity, peger på, at der er global kamp om at tiltrække de klogeste hoveder, og at København derfor er i benhård konkurrence med byer og regioner omkring os:

Er du synlig for arbejdsgiverne? Læg dit cv på Jobfinder.

»De højtuddannede talenter er attraktive, fordi de skaber vækst og afledte arbejdspladser – og dermed potentielt kan generere en milliardgevinst for det danske samfund,« siger Nikolaj Lubanski, som har stået i spidsen for udviklingen af den nye ti-punkts-strategi.

Lykkes det ikke at tiltrække ingeniørerne, it-specialisterne og de øvrige specialister, risikerer hovedstadsområdet at mister arbejdspladser, advarer han:

»Kommer de ikke, kan det presse de virksomheder, der allerede er her – og som vi gerne vil holde på – til at kigge sig om efter andre steder at placere sig.«

Et af de ti initiativer er en jobportal til sektorer, der har et særligt stort behov for dygtige højtuddannede, f.eks. cleantech. På den måde bliver det nemmere for udlændinge at danne sig et overblik over alle potentielle jobmuligheder.

Læs også: Regeringen vil gøre det lettere at tiltrække udenlandske ingeniører

Samtidig søger portalen at løse det problem, at de fleste udlændinge næsten ikke kender nogen danske virksomheder. Ser vi bort fra mastodonter som Novo Nordisk, Lego og Mærsk er kendskabet nærmest lig nul.

Med den nye portal kan en udenlandsk ansøger stifte bekendtskab med små og mellemstore virksomheder, som vedkommende ellers aldrig ville være stødt på.

»Visse af vores gode danske virksomheder er ikoniske og velkendte for de internationale talenter. De har med andre ord ikke svært ved selv at finde deres talenter. Men Danmark er et land med mange – i international sammenhæng – små og mellemstore virksomheder, som de internationale talenter ikke umiddelbart kender til,« uddyber Nikolaj Lubanski.

Læs også: Udenlandske universitetsstuderende er vilde med Danmark

Ifølge en rapport fra den verdensomspændende Insead Business School, som Nikolaj Lubanski henviser til, er Danmark verdens tredje mest attraktive land for talenter – kun Schweiz og Singapore er bedre:

»Det er en fantastisk god placering og viser, at vi ikke behøver være ydmyge. Men alt for få af de udenlandske talenter ved, at Danmark er så attraktivt, og alt for få kender de dygtige, stærke danske virksomheder, der har brug for dem. Så opgaven er at gøre opmærksom på os selv, mulighederne og så få tiltrukket talenterne, siger Nikolaj Lubanski.

Copenhagen Capacity er en offentlig organisation, der arbejder for at fremme virksomheders investeringer i hovedstadsregionen. Bag de ti initiativer står desuden en række virksomheder og organisationer, blandt andet Microsoft, Novo Nordisk, Dansk Industri og Ingeniørforeningen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>