Wikileaks afslører: NSA overvåger al mobiltrafik i Afghanistan

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA overvåger næsten al trafik på mobilnettet i Afghanistan. Det hævder Wikileaks på organisationens hjemmeside.
Afsløringen sker som en reaktion på at internetmediet The Intercept kunne berette, at NSA uretmæssigt har installeret overvågningsudstyr i flere lande. Afsløringerne er baseret på dokumenter, som whistlebloweren Edward Snowden har lækket, og

Overvågningsudstyret skal være en del af programmet ”Mystic”, der indsamler metadata om næsten al mobiltrafik i de pågældende lande.

The Intercept fortalte, at fire landes mobilnet overvåges – Øriget Bahamas, Mexico, Kenya og et land, som mediet ikke ville afsløre, da man mente, at det ville være for kontroversielt og potentielt koste menneskeliv.

Wikileaks svor at afsløre det inden for 72 timer, og det løfte er nu honoreret med afsløringen af Afghanistan. Og stifteren Julian Assange giver ikke meget for The Intercepts selvcensur, som han mener skyldes pres fra de amerikanske myndigheder.

»Vi finder det ikke passende for et medie at hjælpe en stat med at undgå afsløring og ansvarstilskrivelse for en seriøs forbrydelse mod en befolkning,« skriver Julian Assange på Wikileaks hjemmeside.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>