Arbejdsskadestyrelsen ikke klar til digital post

Til november skal de fleste danskere have en digital postkasse, så de kan modtage post fra myndighederne, men det er ikke sikkert, de kan sende post digitalt til myndighederne, skriver DR Nyheder.

Formand for seniorrådet i Skanderborg Kurt Rønne har således forsøgt at hjælpe en anden ældre medborger med at udfylde et skema digitalt fra Arbejdsskadestyrelsen.

»Jeg troede faktisk, det var mig, der ikke kunne finde ud af det, og derfor brugte jeg en dag på, om det kunne lade sig gøre. Det kunne det ikke,« siger han til DR Nyheder.

Kurt Rønne kontaktede Arbejdsskadestyrelsens it-support.

»Så skulle man printe det ud, udfylde det i hånden og sende den retur med post,« siger han.

Læs også: It-Branchen: Det offentlige skal tvinges til at sende digital post

It-chef i Arbejdsskadestyrelsen Peter Wiese beklager:

»Jeg vil gerne beklage, at der er en borger, som har haft en dårlig oplevelse med et skema. Men langt hovedparten af vores skemaer og blanketter kan godt udfyldes og returneres digitalt,« siger han til DR Nyheder og fortsætter:

»Vi er opmærksomme på, at der stadig er enkelte blanketter, hvor det ikke kan lade sig gøre, men vi arbejder på, at det.«

Peter Wiese kan ikke sætte en dato på, hvornår digitaliseringen i styrelsen er helt gennemført.

Arbejdsskadestyrelsens står ellers på Digitaliseringsstyrelsens liste over myndigheder, der kan modtage og besvare Digital Post fra borgere og virksomheder, men det betyder ikke, at de kan modtage al post digitalt.

»Det kan vi desværre ikke love fra første dag. Det er op til myndighederne selv, hvordan de vil foretage den her omlægning. Det vil være en omstillingsproces,« siger kontorchef Lone Berglykke fra Digitaliseringsstyrelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>