Avis: Oracle blokerer for Java i Rusland



Handels-embargoen mod Rusland i kølvandet på landets angivelige nedskydning af det malaysiske MH17-fly den 17. juli har tilsyneladende også ramt software-industrien.

Der kan dog være tale om en fejl eller en decideret joke, der udnytter den nuværende spændte situation mellem Vesten og Rusland.

It-brugere i Rusland rapporterer i hvert fald om, at når de vil downloade Oracle-softwaren Java, som benyttes på mere end tre milliarder it-enheder verden over, bliver de sendt videre til et website med følgende ordlyd:

“Java kan ikke downloades til din maskine. Du befinder dig i et område omfattet af embargo.”

Blandt andet har en russisk computerbruger bekræftet over for it-mediet ZDNet, at vedkommende bliver sendt videre til beskeden om, at den udbredte Java-software ikke kan downloades.

Er det en joke?
Flere steder bliver den såkaldte embargo hånet og kaldt en joke, da embargo-sitet kan ses fra alverdens computere. 

Det sker blandt andet på det sociale netværk og nyhedssite Reddit.

Andre russiske debattører er lettede over, at de slipper for Java, mens andre igen afkræfter historien, da de godt kan hente Java-opdateringerne.

Det fremgår da heller ikke ligefrem af blokeringssitet, at der er tale om den handelsembargo, som USA og EU har indledt mod Rusland, og som senest har fået russerne til at blokere for vestlige fødevarer som et modsvar.

Oracle har endnu ikke kommenteret en eventuel embargo i Rusland på sin udbredte software over for hverken ZDNet eller Computerworld.

Læs også:

Sådan forløber den hemmelige cyberkrig i Ukraine

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>