Du kan miste dit job hvis du ikke har styr på det her



Forbrugerne ønsker i stigende grad personaliserede tjenester, når de eksempelvis handler på nettet – men det skal ske, uden at det forringer sikkerheden i forhold til opbevaringen og anmvendelsen af deres personlige data.

Det er virksomhedens CIO eller it-chef, der har det øverste ansvar for at sikre, at håndteringen af de personlige data sker med sikkerheden i fokus.

Det skriver CIO-rådgiver Dan Bieler fra Forrester i et blogindlæg, hvor han peger på, at man også skal have styr på reglerne om, at brugerne kan kræve, at deres data bliver slettet.

Regulering af privacy-området fylder nemlig stadig mere, ikke mindst her i EU.

“Privacy-regulering er nu et emne, som ingen CIO bør undervurdere som en kæmpe risiko-faktor for virksomheder. CIO’er, der undervurderer privacy-regulering, risikerer store bøder til deres organisation, at underminere deres organisationers rygte og tillid, ligesom de risikerer at miste deres egne job,” skriver CIO-rådgiveren.

Dette skal du have styr på
Dan Bieler forklarer, at man som virksomhed skal designe it-infrastrukturen med udgangspunkt i privacy-reguleringen. Særligt fire ting skal man være klar over ifølge Forrester-rådgiveren:

- Privacy bør være en topprioritet for CIO’en – blandt andet fordi man vil blive holdt ansvarlig for eventuelle problemer med privacy.

- Man skal se privacy som en måde at opnå tillid hos kunderne på – og tillid er et vigtigt aktiv i den digitale tidsalder.

- Man skal forstå, hvordan man indsamler og håndterer kundedata.

“Du skal sikre dig, at du lever op til den eksisterende privacy-regulering. Giv kunderne muligheden for at afmelde sig data-indsamlingen. Forbered beskeder om data-brud. Vær klar til det øjeblik, når kunder kommer til dig og kræver svar om, hvilke data du opbevarer om dem,” skriver Dan Bieler fra Forrester i sit indlæg.

- Du skal forstå, at det kan være kompliceret at slette kundedata. Eksempelvis på grund af redundans i datacentrene, og fordi nogle data kan være blevet solgt til eller delt med partnere og andre.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>