Medie-mogulen Murdoch: Googles data-snageri langt værre end NSA

Det er langtfra nogen hemmelighed, at den 83-årige medie-mogul Rupert Murdoch næppe er på jule-mail med Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page.

Rupert Murdoch med et hav af medievirksomheder på samvittigheden har i flere omgange været i struben på online-giganten.

Blandt andet har han anklaget søgeselskabet for at stjæle hans mediehuses indhold og siden for at åbne for adgangen til at stjæle film på nettet ved ikke at lukke for adgangen til torrent-sites.

Nu slynger han så endnu en knytnæve efter Google i en Twitter-opdatering, hvor han kort og godt skriver:

“NSA’s indtrængen i privatlivets fred er slem, men intet sammenlignet med Googles.”

Stod selv bag telefonhacking
Den rutinerede mediemand uddyber ikke sin påstand, og efterlader dermed kommentarfeltet til sine følgere, som mestendels kun har spydige indlæg til overs for tweetet.

Her er alt fra korte bemærkninger som “Dø!!!!!” til de mere nuancerede kommentarer, der diskuterer hykleriet i, at netop Rupert Murdoch anklager Google for data-snageri.

Sidstnævnte kommentarer skyldes, at Rupert Murdochs skandaleavis News of the World måtte stoppe trykken i 2011 efter godt et årti med flere skandaler omkring telefonhacking af berømtheder, der kostede avisen over 20 millioner kroner i juridiske forlig.

En anden kommentar går på, at Googles søgemaskine og apps kan bruges frivilligt, mens NSA’s overvågning intet har med frivillighed at gøre.

Google: data er sikre
I kølvandet på forårets tys-tys-sag med Nets, IBM og Se & Hør i de helt centrale roller spurgte Computerworld søgeselskabet om, hvad risikoen var for, at der potentielt lurede en tys-tys-sag hos Google.

Google svarede, at ud over brugernes mulighed for selv at få overblik og eventuelt slette indhold, så har online-selskabet strikse regler for sin dataopbevaring, der logges og kontrolleres på måder, der ikke er gennemskuelige for den enkelte medarbejder.

“Det vigtigste i denne sammenhæng er naturligvis, at brugernes data er sikre, og at de er beskyttet fra at falde i hænderne på uvedkommende – om det så er ekskærester, sladderjournalister eller efterretningstjenester,” lød det fra Google.

Læs også: 
Efter Se og Hør-skandalen: Disse virksomheder ved alt om dig

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>