Medier overdænger Datatilsynet med anmeldelser af ulovlige databaser

Researcharkiver, kildelister og personoplysninger samlet i en såkaldt redaktionel database. En af danske mediers foretrukne digitale redskaber er i udgangspunktet i strid med Persondataloven, og Datatilsynet løbes over ende med anmodninger om at blive undtaget. Det skriver Politiken.

Datatilsynet kan undtage en redaktionel database fra Persondataloven, men det kræver at mediet registrerer sig. Ifølge Politiken havde blot 80 ud af 1.000 medier gjort det i juli. Men nyheden om, at Se & Hør risikerer straf for sin redaktionelle database, har fået flere medier ud af busken.

»Man må sige, at alvoren er gået op for medierne. Det vælter ind med anmeldelser af redaktionelle databaser, og vi har ikke et overblik over antallet lige nu. Vi halser efter og forsøger at få det hele registreret så hurtigt som muligt«, siger Birgit Kleis, konstitueret direktør i Datatilsynet, til Politiken.

Læs også: Tavshed fra Aller får Datatilsynet til at opgive undersøgelse

Persondataloven sætter rammer op for, hvordan personoplysninger skal håndteres af virksomheder. Blandt andet har alle personer ret til at få udleveret og slettet eventuel information, som er blevet gemt om dem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>