Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser



Nokia 930 er en af de Windows Phone-enheder som skal løfte Microsofts markedsandel. Vi gav den næsten topkarakter i vores test, men spørgsmålet er om det er nok for Microsoft.

Der er aldrig nogensinde tidligere blevet solgt så mange smartphones, som i årets andet kvartal, hvor det globale salg af smartphones ifølge analysehuset IDC landede på i alt 301,3 millioner enheder.

Det svarer til en stigning på hele 25,3 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Rekordsalget og den markante stigning i det globale salg underbygger, at smartphone-området for alvor er blevet stedet, som forbrugerne har øjnene – og deres pengepung – rettet imod.

Dermed er det også afgørende for de store producenter at vinde på dette marked, der også i de kommende år spåes at ville vokse i takt med, at forbrugerne i vækstlandene for alvor kommer med.

Samsung størst i verden
Android-telefonerne er de klart mest udbredte på smartphone-markedet, idet 84,7 procent af de solgte smartphones er Android-baserede.

Det er hele 33 procent flere end i den tilsvarende periode i fjor.

Samsung, der er verdens største smartphone-producent, sidder alene på 29,3 procent af markedet.

Samtidig er salget af Apples iPhone steget med 12,7 procent til i alt 35,2 millioner solgte enheder.

Det ændrer dog ikke på, at Apple taber markedsandele i det voksende marked. Apples markedsandel er faldet fra 13 procent i fjor til nu 11,7 procent.

Nedtur for Microsoft
Værre ser det imidlertid ud for Microsoft, der i andet kvartal både går ned på antallet af solgte enheder og markedsandele.

Det er kritisk for selskabet, der har investeret massivt i et gennembrud for Windows Phone, som selskabet betragter som afgørende for fremtidens consumer-rettede aktiviteter.

Microsoft solgte i kvartalet 7,4 millioner Windows Phone mod 8,2 millioner i det tilsvarende kvartal i fjor.

Det betyder, at Microsofts andel af smartphone-markedet er faldet til omkring 2,5 procent fra 3,4 procent i samme kvartal i fjor.

Det er noget af en bet for Microsoft, der fire år efter lanceringen af Windows Phone aldrig har formået at komme i nærheden af et gennembrud i markedet.

“Det er et hestearbejde for Windows Phone og de øvrige små spillere i smartphone-markedet. Windows Phone har været på gaden siden 2010, men har aldrig været i stand til at bryde gennem fem procent-mærket,” lyder det fra IDC-analytiker Melissa Chau.

Ikke alle er dog helt enige med IDCs analyse. Microsoft-insider Paul Thurrot fra Winsupersite fremhæver i sit svar, at IDC ikke kan konkludere på en kort periode hvor der var meget få producenter og Windows Phone-baserede telefoner på markedet.  

Her er problemet
Ifølge IDC er et af de store problemet for Windows Phone samt de øvrige små-spillere – som eksempelvis også Blackberry med en andel på 0,5 procent – at få mobiliseret tilstrækkeligt mange samarbejdspartnere – udviklere og producenter – der kan se en fidus i at investere i netop det pågældende styresystem frem for i Android.

Her ser de fleste udviklere for tiden langt større fidus i at satse alene på de to store styresystemer, Android og iOS.

Her kan der imidlertid være gode ting i gære for Microsoft, der foruden sit nyere ejerskab af Nokia allerede har indgået samarbejdsaftaler med eksempelvis Lenovo, LG, ZTE og Foxconn.

Læs også:

Stor guide: Her er de bedste smartphones på markedet

Microsoft banker priserne i bund: Bølge af rasende billige Windows-devices på vej

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>