Ny skærmteknologi kompenserer for din synsfejl




Måsker er det tid til et farvel til briller foran skærmen.


Amerikanske forskere har udviklet en ny type skærm, som forvrænger billedet, så det fremstår skarpt, når brugeren tager brillerne af.

Det skriver avisen The Telegraph.

Teknologien bag “brilleskærmen” består i grove træk af, at der placeres en hulplade over skærmen, som sammen med en særlig softwarealgoritme justerer pixlernes lysretning, så billedet fremstår forvrænget for almindelige brugere, men matcher personen med synsfejl.

Der er endnu tale om en personlig løsning, som baseres på målinger foretaget ved optikeren og indtastes i enheden og ikke en selvjusterende skærm.


Teknologien fortsat under udvikling
Forskerne fra det californiske universitet Berkely, har i samarbejde med MIT udviklet en prototype af hulpladen, som passer til en iPod Touch.

Test foretaget af forskerne viser, at skarpheden i billedet, når brugerne tager brillerne af, er næsten perfekt, men forvrængningen koster knap en tredjedel i farvekontrasten.

Læs forskernes rapport om den nye teknologi.

Hulpladen kræver forsat en del arbejde, men ambitionen er, at den kan masseproduceres i form af en beskyttelsesfilm, som det kendes til de fleste smartphone- og tabletskærme.

Skærmen står ikke klar i butikkerne
Hvornår den nye teknologi står klar til kommerciel brug, står endnu hen i det uvisse, men udviklingen kan få stor betydning for de mennesker, som arbejder med en skærm til daglig.

Se videoen om, hvordan teknologien fungerer:


Læs også:
Nu kan du se 3D Blueray-film på din konsol

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>