Periodekort på rejsekort udskudt til næste år

Rejsekortsystemet kommer ikke til at understøtte periodekort i 2014, som det tidligere har været meldt ud. I stedet må pendlere vente til 2. halvår 2015, fremgår det af et svar fra transportminister Magnus Heunicke (S) til Folketingets transportudvalg.

Udvalget havde på vegne af venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen spurgt ministeren, hvornår passagererne får mulighed for at anvende Rejsekortet som periodekort.

Ordføreren ville også gerne vide, om der er mulighed for at bruge det samme Rejsekort eller om passagererne skal have et særligt ekstra rejsekort, samt hvilke tidligere udmeldinger og opstartstidspunkter, der er meldt ud vedrørende rejsekortets anvendelse som periodekort.

Transportministeren har forelagt spørgsmålet for Rejsekort A/S, som har svaret, at den version af rejsekortsystemet, hvor periodekort er med, kan komme i første halvdel af 2015 og at det så vil være muligt at benytte rejsekortet som periodekort i andet halvår 2015, efter at trafikvirksomhederne har kørt pilotforsøg.

På et møde i transportudvalget 25. juni 2013 oplyste Rejsekort A/S ellers, at periodekort på rejsekort ifølge leverandøren East-West, skulle være muligt i 2. halvår 2014.

I det nuværende skriftlige svar fra ministeren til transportudvalget står der desuden:

»Rejsekort som periodekort leveres både i en form, hvor det kan ligge på samme rejsekort som det almindelige rejsekort og i en form, hvor det kan ligge på et separat rejsekort. Trafikvirksomhederne har endnu ikke truffet beslutning om hvilke varianter, man ønsker at tilbyde kunderne,«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>