Registreringsfejl: NemID-nøglevisere kan ikke tages i brug

Hvis du har modtaget en NemID-nøgleviser for nyligt, så er det ikke sikkert, du kan tage den i brug i stedet for nøglekortet. Som en læser har gjort Version2 opmærksom på, så bliver nøglevisere nemlig ikke registreret, inden de bliver sendt ud til kunderne. Resultatet er, at det ikke er muligt at aktivere de elektroniske enheder.


Når nøgleviseren er blevet korrekt registreret skulle et link dukke op hos brugerne, så de kan aktivere apparatet.

Fra Nets bekræfter kommunikationskonsulent Ulrik Marschall problemet, der opstod i sidste uge og har berørt omkring 400 nøglevisere.

»Ja, vi oplever lige nu et problem, hvor vores leverandør har sendt nøglevisere ud til borgere, inden de er blevet registreret og dermed inden de er klar til at blive aktiveret. Vi arbejder på at få løst problemet og regner med at det vil fungere indenfor få dage, måske allerede i dag,« skriver Ulrik Marschall i en mail og fortsætter:

»De brugere, som har indsendt en reklamation via vores hjemmeside, vil i dag modtage en e-mail, der beskriver problemet og hvor vi beklager de gener, der er opstået som følge af problemet. Når problemet er løst, vil de modtage en ny e-mail fra os. Så snart problemet er løst, vil de ved login med NemID kunne se, at linket ‘Skift til nøgleviser’ står i NemID appletten. Indtil da opfordrer vi dem til at bruge deres nøglekort.«

Ulrik Marschall oplyser endvidere, at Nets stadig er ved at undersøge, hvad der konkret er gået galt.

»Jeg regner dog ikke med, at vi kommenterer på årsagen, når den findes,« slutter kommunikationskonsulenten.

Når problemet er løst, skulle den nøgleviser, folk allerede har modtaget, kunne anvendes, selvom den altså ikke måtte være registreret i skrivende stund.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>