Så meget er antallet af KMD-ansatte faldet på fem år



Fem år kan ændre ganske meget for en virksomhed – og for de ansatte i virksomheden. 

Det gælder ikke mindst hos KMD, der blandt andet på grund af af en hård konkurrence på priserne nu afskediger 120 medarbejdere

Den fyringsrunde er langt fra den eneste, der har ramt virksomheden i de senere år.  

Computerworld har set nærmere på KMD’s nøgletal fra 2009 til 2014, og de viser, at der i dag er 19 procent færre ansatte i KMD end for fem år siden. 

Ifølge biq.dk havde KMD i 2009 3.114 ansatte.

Det antal var faldet til 2.654 i 2013 – og nu nedlægges altså yderligere 120 stillinger i virksomheden, så der er 580 færre medarbejdere i KMD i dag end for fem år siden.

Med andre ord er næsten hver femte af de 3.114 ansatte, der var i KMD i 2009, i dag ikke længere er en del af virksomheden.

Mange fyringsrunder i KMD
Afskedigelserne og tilpasninger er kommet ad flere omgange.

En af de større runder fandt sted i november 2013, da KMD fyrede 118 medarbejdere, mens yderligere 126 KMD-ansatte fik en frivillig fratrædelse, så antallet af nedlagte stillinger nåede op på 244 stillinger.

Men afskedigelserne er også kommet i mindre portioner.

I november 2012 blev eksempelvis 22 ansatte hos KMD fyret, og igen i januar 2013 mistede 18 ansatte jobbet – hvorefter KMD kort tid efter meddelte, at yderligere 100 stillinger skulle nedlægges.

Nu er KMD en stor virksomhed, hvor antallet af ansatte tælles i tusinder, og derfor er både ansættelser og fyringer også noget, man ser ganske ofte.

Faktisk har KMD – trods de 120 aktuelle fyringer – netop nu 27 stillingsoplag.

Det er dog generelt afskedigelser, der har været tendensen i KMD i de seneste fem år - eksempelvis fyrede virksomheden også 72 ansatte i marts 2011.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>