Sverige bygger e-arkiv for 400 millioner kroner

De 117 største svenske myndigheder har ikke et centralt, digitalt arkiv til lagring af offentlige dokumenter, men det skal der rådes bod på. Det skriver idg.se.

Statens Servicecenter har foreløbig modtaget 1,4 millioner kroner til at undersøge myndighedernes behov, se på hvilke tekniske muligheder der er tilgængelige og udfærdige en kravspecifikation.

Selv om projektet endnu kun er på sit første stadie, regner Statens Servicecenter med en investering i omegnen af 400 millioner kroner.

Ønsker en hyldeløsning

En forundersøgelse slog fast, at det ville koste staten et sted i mellem 0,9 og 1,4 milliarder kroner at udvikle arkivet selv. Derfor ønsker svenskerne en færdig løsning, som kan skaleres alt efter de enkelte myndighedernes størrelse og behov.

Et pilotprojekt, som skal være med til at indkredse, hvilke kriterier arkivet skal leve op til, afvikles med erhvervsstyrelsen, domstolene, energiagenturet, fortifikationsagenturet, Stockholm og Västernorrlands amt, post- og telestyrelsen samt statens ejendomsmyndighed.

E-arkivet er aktivt fra 2016

Sverige har i dag ikke nogen faste standarder for offentlig opbevaring af digital information, før Rigsarkivet overtager lagringen efter 20 år.

Flere store myndigheder har allerede deres egne løsninger, men de skal nu samles i et fælles arkiv, hvor små og mellemstore myndigheder også kan indrapportere.

Ved udgangen af februar 2015 er den første del af projektet afsluttet og indrapporteret til regeringen, og engang i 2016 skal det fælles arkiv kunne tages i brug.

Læs også: Sådan klemmer man data ud af 16 kilometer asfalt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>