Syv løsninger: Sådan slipper du i fremtiden for at huske passwords

Brugen af brugernavne og passwords på nettet har længe været i skudlinjen for at give os allesammen alt for dårlig sikkerhed.

Dårligt valgte kodeord og lemfældig omgang med brugernes data er to af hovedsyndere i usikkerhederne. Senest har et it-sikkerhedsselskab hævdet, at op imod 1,2 milliarder brugernavne og passwords er havnet i hænderne på russiske hackere.

Den russiske sag er langtfra det eneste tilfælde af store datalækager af brugernavne og passwords, som er nøglen til vores online-liv.

Skal finde nye nøgler
Derfor er den amerikanske organisation DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), som var hovedansvarlig for udviklingen af internettet, sat i spidsen for et projekt, der skal fremskaffe nye adgangsnøgler til webtjenesternes hoveddøre.

DARPA samarbejder med en lang række organisationer om at få sat effektivt låsetøj på web-tjenesterne og deres mobile enheder blandt andet ved hjælp af en smartphones mange sensorer, skriver IDG’s nyhedsservice.

“Undtagen i laboratorie-tests har det ikke været nødvendigt at fabrikere nye enheder, som skal tilsluttes din telefon og dræne den for batteri,” siger programmanager Richard Guidorizzi fra DARPA til IDG News Service.

“De (forskere og deltagende selskaber, red.) har været i stand til at bruge, hvad der allerede findes på markedet, med stor succes,” fortsætter han.

De store er interesserede
Løsningerne er ikke fikse og flyvefærdige, men de har skabt en vis opmærksomhed rundt omkring i verdens it-afdelinger.

“Nogle af mine teams er allerede blevet kontaktet af nogle af verdens største selskaber for at få lagt teknologierne ind i deres produkter, inklusive smartphones og webbaserede teknologier,” forklarer Richard Guidorizzi til IDG New Service.

Du kan her se syv tilgange til afskaffelse af brugernavn og password som autentifikation i det store DARPA-projekt:

Læser dine bevægelser
Et af projekterne i det store forsøg på at finde afløsere til brugernavn og password bliver udviklet på New York Institute of Technology.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>