Tingenes internet er på toppen af hype-bølgen

Fra nu af går det kun ned ad bakke. Mere præcist er tingens internet, altså internetforbindelse til alverdens ting, lige nu den mest hypede teknologi i verden. Det vurderer Gartner i deres tilbagevendende hype-graf, skriver Networkworld.com.

Mens IoT, som ’Internet of Things’ ofte forkortes, er gået til tops, så er sidste års store teknologier på vej ned ad hype-bølgen og dermed tættere på at blive almindelige. Det drejer sig for eksempel om Big Data og Cloud computing, fortæller Gartner.

Læs også: Gartner: Tablets overhaler PC-salg i 2015

IoT har fået selskab af teknologier som wearables, altså teknologi man bærer på kroppen, og 3D-printere til private. Alle har de dog nogle år foran sig, vurderer Gartner. IoT-teknologien skal eksistere i fem til ti år mere for at nå det sidste stadie i hype-cyklussen, hvor teknologien for alvor er blevet en del af hverdagen.

Bud på næste års buzzword

Gartner har samlet oversigten over hypede-teknologier i 20 år. Den skal hjælpe organisationer med at satse på de rigtige teknologier på det rigtige tidspunkt, lyder det fra analysehuset. Af kurven fremgår det også, hvilke teknologier, der er på vej op ad hype-bølgen.


Gartners model over kommende og eksisterende teknologi-trends.

Autonome køretøjer er en af teknologierne i spil til at blive næste års store buzzword. Så sent som i sidste måned kunne Version2 berette, at Skype bliver udstyret med liveoversættelse inden nytår, og også den teknologi er på vej op.

Længere ude i fremtiden placerer Gartner teknologier, hvor teknik og biologi mikses. Her findes for eksempel hjernestyrede computere, 3D-bioprinter, der kan printe celler og Human Augmentation, der på linje med Cochlear-implanter skal bringe teknologien helt ind i menneskekroppen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>